Logo
Question DetailsNormal
$ 15.00
Growth and Development Across the Lifespan 2nd Edition Test Bank
Question posted by
request

Chapter 1: Healthy People 2020

Test Bank

 

MULTIPLE CHOICE

 

     1.   The purpose of Healthy People 2020 is to:

a.

examine world health needs.

b.

evaluate accomplishments for years 2010–2020.

c.

focus primarily on infant health and mortality.

d.

examine funding issues for health care.

 

 

ANS:  B

Healthy People 2020 is an evidence-based 10-year report card describing health-care accomplishments in the United States between the years of 2010 and 2020.

 

DIF:    Cognitive Level: Comprehension   REF:   p. 1                OBJ:   1

TOP:   Healthy People 2020                                 KEY:              Nursing Process Step: Intervention

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

 

     2.   A health-care worker planning a research project related to teenage pregnancy in his community would include in the initial assessment the health status of the target population. Health status could be best evaluated by the examination of the:

a.

birth rate, disease morbidity, and life expectancy.

b.

birth rate, access to health care, and death rate.

c.

disease morbidity, life expectancy, and health insurance coverage.

d.

health insurance coverage, death rate, and access to health care.

 

 

ANS:  B

Birth rate statistics identify age of mother; death rates include infant mortality and age of mother; access to health care may affect a teenager’s ability to obtain adequate prenatal care.

 

DIF:    Cognitive Level: Application          REF:   p. 6                OBJ:   3

TOP:   Health status                                   KEY:  Nursing Process Step: Planning

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

 

     3.   The health-care worker teaches a group of new parents about the “back to sleep” program, which is directed toward the reduction of sudden infant death syndrome (SIDS) by:

a.

positioning the baby on a small flat pillow.

b.

placing the baby on its back in the crib.

c.

gently rocking the baby before returning it to bed.

d.

tucking infant snuggly in the crib with a light blanket.

 

 

ANS:  B

The back to sleep program helps reduce the incidence of SIDS by placing the infant on its back rather than on its stomach.

 

DIF:    Cognitive Level: Application          REF:   p. 8                OBJ:   5

TOP:   Back to sleep program                    KEY:  Nursing Process Step: Intervention

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

 

     4.   Healthy People 2020 endorses the completion of a high school education primarily to enable a person to:

a.

secure a better job.

b.

increase the quality of life.

c.

make healthy lifestyle choices.

d.

maintain the family unit.

 

 

ANS:  C

One of the goals of Healthy People 2020 is to increase the number of persons graduating from high school so that they have a better education basis on which to make healthy lifestyle choices.

 

DIF:    Cognitive Level: Application          REF:   p. 8                OBJ:   4

TOP:   Health indicators                            KEY:  Nursing Process Step: NA

MSC:  NCLEX: NA            

 

     5.   Healthy People 2020 is published by the:

a.

Centers for Disease Control and Prevention.

b.

Department of the Interior.

c.

World Health Organization.

d.

Department of Health and Human Services.

 

 

ANS:  D

Healthy People 2020 is published by the U.S. Department of Health and Human Services.

 

DIF:    Cognitive Level: Knowledge          REF:   p. 1                OBJ:   1

TOP:   Healthy People 2020                                 KEY:              Nursing Process Step: NA

MSC:  NCLEX: NA            

 

     6.   Infant mortality rates are based on infant deaths that occur:

a.

at birth, per 1000 deliveries.

b.

before 1 year of age, per 1000 live births.

c.

from infection and congenital disorders, per 1000 live births.

d.

from unexplained causes, per 1000 live births.

 

 

ANS:  B

Infant mortality is reported on deaths occurring before the age of 1 year per 1000 live births.

 

DIF:    Cognitive Level: Knowledge          REF:   p. 6                OBJ:   4

TOP:   Infant mortality                              KEY:  Nursing Process Step: Planning

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: growth and development

 

     7.   Although the life expectancy has increased, Healthy People 2020 will focus on the older adult’s need for:

a.

better pharmacy insurance coverage.

b.

improved extended care facilities.

c.

increased compliance to medical protocols.

d.

maintenance of independent lifestyles.

 

 

ANS:  D

The maintenance of independent lifestyles is an ongoing problem for the older adult.

 

DIF:    Cognitive Level: Comprehension   REF:   p. 9                OBJ:   4

TOP:   Older adults   KEY:  Nursing Process Step: Planning      

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

 

     8.   Information about morbidity and mortality gives the health-care worker data to identify:

a.

lifespan statistics.

b.

high-risk age groups for certain diseases or hazards.

c.

effectiveness of treatment.

d.

cost-effective treatment for the general population.

 

 

ANS:  B

Evaluating specific details of the determinants of health help health-care workers develop an understanding of the health status of the population. Morbidity and mortality statistics can identify risks for disease or health hazard by age group.

 

DIF:    Cognitive Level: Knowledge          REF:   p. 6                OBJ:   3

TOP:   Morbidity       KEY:  Nursing Process Step: Planning      

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

 

     9.   A major cause of death for children under the age of 1 year is:

a.

congenital abnormalities.

b.

infection.

c.

cancer.

d.

injuries.

 

 

ANS:  A

The Centers for Disease Control and Prevention has identified congenital abnormalities as a leading cause of death for children under the age of 1 year.

 

DIF:    Cognitive Level: Knowledge          REF:   p. 6, Box 1-1           

OBJ:   1                    TOP:   Health status                                  

KEY:  Nursing Process Step: Intervention

MSC:  NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease

 

   10.   The health-care worker advises a young woman who is 7 weeks pregnant to include folic acid supplements in her diet in order to:

a.

strengthen muscles in preparation for effective labor.

b.

help control excessive weight gain during pregnancy.

c.

reduce incidence of congenital malformations.

d.

enhance the probability of carrying the pregnancy to full term.

 

 

Available Solution
$ 15.00
Growth and Development Across the Lifespan 2nd Edition Test Bank
  • This Solution has been Purchased 3 time
  • Submitted On 15 Apr, 2018 07:12:25
Solution posted by
solution
Chapter 1: Healthy People 2020 Test Bank MULTIPLE CHOICE 1. The purpose of Healthy People 2020 is to: a. examine world health needs. b. evaluate accomplishments for years 2010–2020. c. focus primarily on infant health and mortality. d. examine funding issues for health care. ANS: B Healthy People 2020 is an evidence-based 10-year report card describing health-care accomplishments in the United States between the years of 2010 and 2020. DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 1 OBJ: 1 TOP: Healthy People 2020 KEY: Nursing Process Step: Intervention MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease 2. A health-care worker planning a research project related to teenage pregnancy in his community would include in the initial assessment the health status of the target population. Health status could be best evaluated by the examination of the: a. birth rate, disease morbidity, and life expectancy. b. birth rate, access to health care, and death rate. c. disease morbidity, life expectancy, and health insurance coverage. d. health insurance coverage, death rate, and access to health care. ANS: B Birth rate statistics identify age of mother; death rates include infant mortality and age of mother; access to health care may affect a teenager’s ability to obtain adequate prenatal care. DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 6 OBJ: 3 TOP: Health status KEY: Nursing Process Step: Planning MSC: NCLEX: Health Promo...
Buy now to view full solution.
closebutton

$ 629.35