Logo
Question DetailsNormal
$ 15.00
Chapter 01: Basic Word Structure
Question posted by
request

Chapter 01: Basic Word Structure

Chabner: The Language of Medicine, 11th Edition

 

MULTIPLE CHOICE

 

     1.   Gastrectomy:

a.

Gastric resection

b.

Intestinal incision

c.

Tumor of the stomach

d.

Incision of the stomach

e.

Resection of the intestine

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 9                OBJ:   Analyze medical terms.

 

     2.   Osteitis:

a.

Incision of a bone

b.

Removal of a bone

c.

Incision of a joint

d.

Inflammation of a joint

e.

Inflammation of a bone

 

 

ANS:  E                    REF:   p. 4 | p. 11     OBJ:   Analyze medical terms.

 

     3.   Cystoscopy:

a.

Study of cells

b.

Visual examination of cells

c.

Removal of a sac of fluid

d.

Removal of the urinary bladder

e.

Visual examination of the urinary bladder

 

 

ANS:  E                    REF:   p. 8                OBJ:   Analyze medical terms.

 

     4.   Hepatoma:

a.

Incision of the kidney

b.

Tumor of the liver

c.

Blood mass

d.

Inflammation of the liver

e.

Red blood cell

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 13              OBJ:   Analyze medical terms.

 

     5.   Iatrogenic:

a.

Pertaining to produced by treatment

b.

Produced by the mind

c.

Cancer producing

d.

Pertaining to producing a tumor

e.

Cutting into a tumor

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 10 | p. 13   OBJ:   Analyze medical terms.

 

     6.   Electroencephalogram:

a.

Record of electricity in the brain

b.

Record of electricity in the heart

c.

X-ray of the brain

d.

Record of sound waves in the brain

e.

X-ray of the heart and brain

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 9                OBJ:   Analyze medical terms.

 

     7.   Diagnosis:

a.

Made after the prognosis

b.

A guess as to the patient’s condition

c.

A prediction of the course of treatment

d.

Made on the basis of complete knowledge about the patient’s condition

e.

A treatment of the patient

 

 

ANS:  D                    REF:   p. 10              OBJ:   Analyze medical terms.

 

     8.   Cancerous tumor:

a.

Hematoma

b.

Adenoma

c.

Carcinoma

d.

Carcinogenic

e.

Neurotomy

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 7                OBJ:   Analyze medical terms.

 

     9.   Microscopic examination of living tissue:

a.

Incision

b.

Pathology

c.

Biopsy

d.

Autopsy

e.

Resection

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 7                OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   10.   Pertaining to the largest part of the brain:

a.

Cerebral

b.

Cephalic

c.

Renal

d.

Cardiac

e.

Neural

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 8                OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   11.   Removal of a gland:

a.

Gastrotomy

b.

Gastric

c.

Hepatic resection

d.

Nephric section

e.

Adenectomy

 

 

ANS:  E                    REF:   p. 7 | p. 13     OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   12.   Decrease in numbers of red blood cells or hemoglobin within red blood cells:

a.

Anemia

b.

Erythrocytosis

c.

Thrombocytosis

d.

Leukemia

e.

Leukocytosis

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 14              OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   13.   Pathologist is one who:

a.

Examines x-rays

b.

Operates on the urinary tract

c.

Performs autopsies and examines biopsies

d.

Operates on the kidney

e.

Treats diseases with chemicals

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 11              OBJ:   Analyze medical terms.

 

   14.   Pain in a joint:

a.

Ostealgia

b.

Arthritis

c.

Osteoarthritis

d.

Arthroalgia

e.

Arthralgia

 

 

ANS:  E                    REF:   p. 7 | p. 13     OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   15.   Increase in number of malignant white blood cells:

a.

Leukocytosis

b.

Leukemia

c.

Erythremia

d.

Thrombocytosis

e.

Erythrocytosis

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 13              OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   16.   Instrument to view the eye:

a.

Ophthalmoscopy

b.

Opthalmoscope

c.

Opthalmology

d.

Ophthalmoscope

e.

Opthalmoscopy

 

 

ANS:  D                    REF:   p. 11              OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   17.   A platelet:

a.

Hematoma

b.

Thrombosis

c.

Leukocyte

d.

Thrombocyte

e.

Erythrocyte

 

 

ANS:  D                    REF:   p. 12              OBJ:   Analyze medical terms.

 

   18.   Abnormal condition of the mind:

a.

Physchosis

b.

Psychosis

c.

Psychogenic

d.

Encephalopathy

e.

Adenoma

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 12 | p. 14   OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   19.   Inflammation of the nose:

a.

Arthrosis

b.

Hepatitis

c.

Nephritis

d.

Dermatosis

e.

Rhinitis

 

 

ANS:  E                    REF:   pp. 12-13       OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   20.   Study of cells:

a.

Pathology

b.

Cytology

c.

Cystology

d.

Dermatology

e.

Hematology

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 9 | p. 13     OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   21.   Pertaining to through the liver:

a.

Subrenal

b.

Transdermal

c.

Transhepatic

d.

Subhepatic

e.

Hepatoma

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 10 | p. 15   OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   22.   Abnormal condition of the kidney:

a.

Neurologic

b.

Neuralgia

c.

Nephrotomy

d.

Neural

e.

Nephrosis

 

 

ANS:  E                    REF:   p. 10 | p. 14   OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   23.   Incision of a bone:

a.

Sarcoma

b.

Pathogenic

c.

Osteotomy

d.

Ostectomy

e.

Endoscopy

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 11 | p. 14   OBJ:   Use word parts to build terms.

 

   24.   High level of sugar in the blood:

a.

Hematoma

b.

Hypodermic

c.

Hypoglycemia

d.

Hyperglycemia

e.

Hypogastric

 

 

ANS:  D                    REF:   p. 10              OBJ:   Use word parts to build terms.

 

Select the term that is spelled correctly.

 

   25.   Resection of a nerve:

a.

neruotomy

b.

neurectomy

c.

neurotomy

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 10 | p. 13   OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   26.   Pertaining to produced by treatment:

a.

iatrogenic

b.

iatragenic

c.

itarogenic

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 10 | p. 13   OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   27.   Pertaining to the cerebrum:

a.

cerebrol

b.

serebral

c.

cerebral

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 8                OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   28.   Cancerous tumor:

a.

carcinoma

b.

carsinoma

c.

karsinoma

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 7                OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   29.   Collection of blood:

a.

hepatoma

b.

hematoma

c.

hepitoma

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 10              OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   30.   High blood sugar:

a.

hypoglycemia

b.

hyperglicemia

c.

hyperglycemia

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 10              OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   31.   Membrane surrounding the heart:

a.

perycardium

b.

pericardium

c.

pericardum

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 15              OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   32.   Instrument to examine within:

a.

endoscope

b.

endoskope

c.

endoscopy

 

 

ANS:  A                    REF:   pp. 14-15       OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   33.   Disease of the intestines:

a.

entrapathy

b.

interopathy

c.

enteropathy

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 9 | p. 14     OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

   34.   Inflammation of the urinary bladder:

a.

cytitis

b.

cystitis

c.

sistitis

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 8 | p. 13     OBJ:   Spell and pronounce terms.

 

Select the correct meaning for the following combining forms.

 

   35.   arthr/o:

a.

gland

b.

red

c.

joint

 

 

ANS:  C                    REF:   p. 7                OBJ:   Learn basic word parts.

 

   36.   cyst/o:

a.

urinary bladder

b.

cell

c.

to secrete

 

 

ANS:  A                    REF:   p. 8                OBJ:   Learn basic word parts.

 

   37.   encephal/o:

a.

electricity

b.

brain

c.

cell

 

 

ANS:  B                    REF:   p. 9                OBJ:   Learn basic word parts.

Available Solution
$ 15.00
Chapter 01: Basic Word Structure
  • This solution has not purchased yet.
  • Submitted On 15 Apr, 2018 07:01:35
Solution posted by
solution
Chapter 01: Basic Word Structure Chabner: The Language of Medicine, 11th Edition MULTIPLE CHOICE 1. Gastrectomy: a. Gastric resection b. Intestinal incision c. Tumor of the stomach d. Incision of the stomach e. Resection of the intestine ANS: A REF: p. 9 OBJ: Analyze medical terms. 2. Osteitis: a. Incision of a bone b. Removal of a bone c. Incision of a joint d. Inflammation of a joint e. Inflammation of a bone ANS: E REF: p. 4 | p. 11 OBJ: Analyze medical terms. 3. Cystoscopy: a. Study of cells b. Visual examination of cells c. Removal of a sac of fluid d. Removal of the urinary bladder e. Visual examination of the urinary bladder ANS: E REF: p. 8 OBJ: Analyze medical terms. 4. Hepatoma: a. Incision of the kidney b. Tumor of the liver c. Blood mass d. Inflammation of the liver e. Red blood cell ANS: B REF: p. 13 OBJ: Analyze medical terms. 5. Iatrogenic: a. Pertaining to produced by treatment b. Produced by the mind c. Cancer producing d. Pertaining to producing a tumor e. Cutting into a tumor ANS: A REF: p. 10 | p. 13 OBJ: Analyze medical terms. 6. Electroencephalogram: a. Record of electricity in the brain b. Record of electricity in the heart c. X-ray of the brain d. Record of sound waves in the brain e. X-ray of the heart and brain ANS: A REF: p. 9 OBJ: Analyze medical terms. 7. Diagnosis: a. Made after the prognosis b. A guess as to the patient’s condition c. A prediction of the course of treatment d. Made on the basis of complete knowledge about the patient’s condition e. A treat...
Buy now to view full solution.
closebutton

$ 629.35